Începând cu editia a XIII-a, competiţia se numeste Trofeul Someleriei - John Halewood. Este un omagiu adus fondatorului celei mai importante case independente producătoare de băuturi alcoolice din Marea Britanie, un iubitor al vinului romanesc si un susţinător consecvent al someleriei din România. John Halewood a fost de la început personalitatea care a marcat această competiţie.
„Titulatura de somelier începe să capete din ce în ce mai multă substanţă în România, pe măsură ce educaţia şi apetitul nostru ca popor pentru vin cresc. Suntem la a 14-a ediţie a acestei competiţii, putem spune că avem deja o tradiţie şi ne aşteptăm să fim surprinşi de candidaţii de anul acesta. Cred ca e o onoare pentru orice somelier să reprezinte industria vinului din România la nivel internaţional, iar aceasta va fi cea mai importantă recunoaştere oferită în cadrul competiţiei Trofeul Someleriei 2016” a declarat Marius Bratu, Business Development Manager Halewood România.
Candidaţii dornici să participe la competiţie se pot înscrie până pe data de 29 februarie 2016, prin trimiterea unui CV la adresa info@somelieri.ro. Până pe 10 martie va avea loc preselecţia candidaţilor care vor fi ulterior invitaţi la un stagiu final de recapitulare a cunoştiinţelor, între 21 şi 24 martie, la Pensiunea Rhein din Azuga. Sferturile de finală precum şi semifinala vor avea loc, pe 24 martie, la Azuga, iar finala se va desfasura în Bucureşti pe 25 martie 2016.
În organizarea evenimentului vor fi implicați și partenerii externi ai companiei Halewood Wines:
Concha y Toro (Chile), Lehraud (Franta), Marchesi di Frescobaldi (Italia), Gerard Bertrand (Franta)
Concursul se va desfășura sub auspiciile A.S.I. (Asociația Internațională a Somelierilor).
Despre Grupul Halewood Romania
Din Grupul Halewood România fac parte Halewood Wines, Cramele Halewood, Halewood România și Domeniile Halewood. Halewood are în proprietate crame și plantații de viță de vie în regiunea Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar. La acestea se adaugă Pivnițele Rhein Azuga fondate în 1892, unde se continuă tradiția producerii vinurilor spumante după metoda tradițională, de fermentare a vinului în sticlă. În Ploiești unde este sediul Halewood Wines, se află vaste pivnițe subterane, depozitul de produse finite (cu o capacitate de peste 1 milion de sticle), precum și liniile de îmbuteliere. Grupul Halewood deține peste 350 hectare de vie plantate în perioada 2002-2009.
Despre Asociația Somelierilor din România
Asociația Somelierilor din România (A.S.R.) este o asociaţie profesională, non-profit, singura din România afiliată la Asociaţia Internaţională a Somelierilor (A.S.I.). A.S.R. îşi propune să reprezinte somelierii şi iubitorii de somelerie români, să ofere sprijin acestora, să promoveze valorile și calitatea în acest domeniu, prin antrenarea membrilor în activități specifice interne şi internaționale. Pe plan naţional, participă la educarea publicului prin intermediul membrilor săi, iar prin afilierea internațională îşi perfecţionează normele proprii şi standardele profesionale la nivelul exigenţelor internaţionale în domeniu. Pe plan competițional internațional A.S.R. se bucură, prin Iulia Scavo, de rezultate remarcabile: locul 3 în Europa, locul 5 în lume, locul 1 în Europa Centrala și locul 1 în lume la ape minerale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poftă Bună de Viață! :)