Odată cu venirea toamnei relansăm ceea ce se voia a fi proiectul anului 20-20, dar a fost dat peste cap de un liliac din China, și anume Winebars Of Bucharest.
Și pentru că fiica mea locuiește la Piața Victoriei și doream să am o discuție relaxată cu ea, m-am gândit să ne vedem la cel mai apropiat winebar de domiciliul său, astfel că am ajuns la Coppa Coffee & Wine Bar din Șoseaua Nicolae Titulescu 3.
Am aflat că aici au deschis în urmă cu mai puțin de un an, dar mai au un local undeva pe Calea Dorobanți unde vom merge cu altă ocazie.
Am ales o oră mai puțin aglomerată, pe la 16:00, dar peste vreo oră și jumătate terasa era full, toate mesele fiind ocupate cu femei. Nu știu dacă toate beau vin, pentru că aici este și cafenea, nu doar winebar. Totuși, seara nu prea este preferată cofeina, este mai bun resveratrolul dintr-un pahar sau mai multe cu vin roșu.
Deoarece am ales să savurăm un vin oltenesc, m-am gândit să ascultăm și niște melodii de pe cele meleaguri, transpuse într-un stil puțin mai modern. Deci să dăm drumul la muzică și să turnăm în pahare...
Pot spune că ni s-a adus meniul imediat ce ne-am așezat la masă, personalul a fost foarte amabil la toate mesele după cum aveam să observ în cele două ore cât am stat la taclale, timp în care am observat tot ce se petrecea pe terasă.
Sunt două meniuri, unul de cafenea și altul de winebar. Așadar aveți ce alege dacă poposiți la Coppa Coffee & Wine Bar din Șoseaua Nicolae Titulescu 3, la doi pași de Piața Victoriei.
Am zis să ne bucurăm de Drăgaica Roșie (110 lei/sticlă sau 25 lei/pahar) de la Crama Oprișor din Mehedinți, despre care puteți vedea o prezentare video în finalul acestui fotoreportaj oenologic.
Din păcate nu au nimic sărat de cronțănit pentru un ”pairing” cu vinul, dar în schimb au torturi pentru a le asocia cu cafelele din meniu - se vede că proprietara afacerii este o femeie, ar spune misoginul din mine. Dar nu spune. Așa că am luat și noi o felie de tort de ciocolată (12 lei). A fost bun, dar și mai bun ar fi fost un platou cu mezeluri ușoare, brânzeturi și măsline. Vom reveni și poate vom găsi și așa ceva.
Drăgaica este numele unei sărbători care anunță începerea verii, dar și cel al unui bâlci din Buzău, orașul copilăriei mele. Aici, în afară de tiribombe, mașini bușitoare, jocuri electronice, circ, mici și bere, mai găseai ceea ce nu era prin magazine în mod obișnuit - tricouri, blugi nemțești, deodorante, cojoace, covoare, butelii etc. Toată suflarea buzoiană, de la mic la mare, aștepta 10 iunie ca să se deschidă târgul Drăgaica. Acesta ținea 14 zile. Erau cele mai colorate zile din an ale unui oraș gri și monoton de provincie unde nu se întâmpla nimic notabil. De aceea în 1981, la 14 ani neîmpliniți, am venit la București la liceul de informatică, cel mai bun din țară, Colegiul Tudor Vianu de azi. Ca să scap de liniștea acelui oraș unde toată lumea cunoaște pe toată lumea.
Două surprize foarte plăcute am avut la Coppa - paharele personalizate și faptul că am găsit și o domișoară somelier care ne-a spus câteva cuvinte despre vinul ales să-l savurăm la o discuție caldă între tată și fiică.
Crama Oprișor este o investiție inițială de peste 10 milioane de euro a unei firme din Germania, iar vinurile care se produc în această podgorie din Oltenia mehedințeană poartă rigoarea impusă de standardele nemțești. Nu știu cine a avut proasta idee de a promova Crama Oprișor la pachet cu alte două, cu toate că au (sau au avut) identități total diferite. Acum e un talmeș-balmeș de comunicare de la care nu are de câștigat decât agenția de publicitate, cele trei crame în niciun caz.
Drăgaica Roșie 2017 îmbină eleganța soiului Fetească Neagră cu forța Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului și picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanțe intense și plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacaze, lemn puțin ars și ciocolată. Vinul rezultat este intens, echilibrat, cu o aromă puternică de coacăze negre, prune uscate, cacao și lemn ușor prajit. Taninii bine copți sunt echilibrați de o aciditate plăcută, alcoolul bine integrat și de un corp și finiș prelung. Este un vin ușor de asociat cu diverse mâncăruri din porc, vită, miel sau struț.
Cred că am vorbit cam mult pentru un fotoreportaj unde imaginile ar trebui să spună mai multe decât o fac eu. Așa că voi tăcea până în final unde, repet, vă așteaptă o prezentare video a Cramei Oprișor din Oltenia.
Turul Winebars Of Bucharest continuă cu alte locuri și vinuri, aventura oenologică merge mai departe prin Bucureștiul pe care-l iubesc atât de mult pentru că este viu. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine. Poftă Bună de Viață! Kiss My Glass! Slurp!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Poftă Bună de Viață! :)